Salih GÜNER/KIRŞEHİR,() - AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde nöbet sırasında cinnet geçiren çavuşun  silahından çıkan kurşunlarla şehit düşen er 21 yaşındaki Muhammed Can'ın cenazesi Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Terhisine 12 gün kala şehit düşen Muhammed Can'ın cenazesi, memleketi Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi Ortahacıahmetli köyündeki baba ocağına götürüldü. Cenaze törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ankara Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, İl Garnizon Komutanı Murat Bulut, Yozgat ve Kırşehir İl Jandarma Komutanları, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, İl Müftüsü Mehmet Şahin, çok sayıda askeri yetkili ve şehit Muhammed Can'ın yakınları katıldı.
Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şehitlik mertebesinin önemine dikkat çekti ve ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diledi. Acılı baba Mustafa Can, "Oğlum şehit düştü. Şehitler için ağlanmaz, şehidim için ağlamayacağım" dedi. Şehit Muhammed Can'ın yakınları da tabutu başında gözyaşı döktü. Şehit, Müftü Mehmet Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Garnizon Komutanı Murat Bulut, askerlerin saygı atışından sonra şehidin ailesine Türk bayrağı vermesi ile tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI