Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, doğru bir mali disiplin ile Selçuk esnafını daha çok kazanır hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller ve yönetim kurulu üyeleri, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Esnafın yaşadığı sıkıntıları dinleyen Başkan Bakıcı, ziyarette bol bol notlar aldı. Başkan Bakıcı, özellikle kış aylarında sıkıntılı günler geçiren esnafı rahatlatacak bazı mesajlar verdi. Efes esnafının sıkıntılarına da vurgu yapan Bakıcı, "Gelecek dönemlerde sıkıntı yaşanılan konularla ilgili iyileştirmeler daha fazla olacaktır. Bir süre sonra esnafımız daha kazanır hale gelecektir. Doğru mali disiplin içerisinde hareket edeceğiz. Fazla harcama için tek bir kuruşumuz yoktur. Bunun örneklerini mümkün olduğu kadarıyla 9 aylık süre içerisinde vermeye çalıştım. Efes’teki esnaflarımız dükkan kiralarını daha önce hem belediyeye, hem de ecrimisil ödüyorlardı. Şimdi yeni yapılan uygulama ile Mal Müdürlüğünden ilişkisi kesilerek tamamen Belediye kiracıları olacaklar" diye konuştu.
Bakıcı, ziyaretteki sözlerini şöyle sürdürdü: "Mali disiplini sağlayabilirsek o zaman düzlüğe çıkabiliriz. Dışarıdaki alacaklarımız kasamıza girdiği takdirde sorunlarımız biraz daha hafifleyecek. Vatandaşlardan gelen talep üzerine daha önce metre karesi 1,5 TL olan stant fiyatlarını kış aylarında 50 kuruşa, yaz aylarında ise 1 TL olarak düzenledik."