Aydın’da düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında 2014-2015 eğitim öğretim yılı masaya yatırıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin başkanlık ettiği toplantılar üç ayrı oturum olarak Efeler Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Alanlarına göre sorumlu bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Vahit Çopur, Alaaddin Yalçınkaya ve Şube Müdürü Murat Demirci’nin açış konuşmaları ve sunumlarıyla başlayan toplantılara Temel Eğitim, Ortaöğretim ile Mesleki ve Teknik Eğitim hizmetlerine bağlı tüm okul müdürleri katıldı.
2014-2015 eğitim öğretim yılında Aydın il genelinde bulunan Temel Eğitim, Ortaöğretim ile Mesleki ve Teknik Eğitime bağlı okullar tarafından yapılan çalışmaların paylaşıldığı toplantıda; taşımalı eğitim, okul öncesi eğitim, onarımlar ve donatım ihtiyaçları, okullarda güvenli eğitim kapsamında kamera sisteminin kurulması, Ortak Sınavlar, LYS ve YGS performans değerlendirme sınavlarının sonuçları, tercihler döneminde okulların yapması gerekenler, özlük, atama ve muhasebe işlemleri, aday öğretmen ve aday memurlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler görüşüldü.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürlerine yönelik yaptığı konuşmasında, “Başarılı, güzel ve yoğun bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Emeği geçen sizlere ve sizlerin aracılığıyla bütün öğretmen ve personelimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız yaz döneminde de aynı hızla devam edecek. Okullarımızın yaz döneminde bütün onarım işlerini yaparak ve donatım eksikliklerini gidererek 14 Eylül 2015 tarihinde yeni eğitim öğretim yılına hazır girmelerini istiyoruz. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında belirlenen okullarımızda da yaz dönemi çalışmalarını aksatmadan devam etmesini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde yapılacak performans değerlendirme sınavlarında öğrencilerimizin başarılarını arttırabilmek için Halk Eğitimi Merkezimizin katkılarıyla okullarımızda Yetiştirme kursları açalım. Tercihler döneminde okullarımızda tercih büroları kurarak öğrencilerimize ve velilerimize destek olalım. Konunun uzmanı olan rehber öğretmenlerimiz de tercih dönemlerinde okullarında olsun. Terfi ve atama işlemlerinizi, aday öğretmenlerinizin ve memurlarınızın iş ve işlemlerini, muhasebe işlerinizi geciktirmeden yaparak bizlere zamanında bildirin” dedi.
Toplantıda gündem maddelerine ilişkin detaylı bilgilendirme sunuları katılımcılarla paylaşıldı