Mehmet HALİS İŞ/MİDYAT (Mardin)()-MARDİN Ak Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Orhan Miroğlu, bölgenin siyasi şartları ve içinde bulunduğu durum nedeniyle sorunlarının milletvekili kimliğiyle çözülmesinin imkansız olduğunu belirterek, "Bu bölgeden en az 3-4 bakana ihtiyaç var" dedi. 
Ak Parti Mardin Milletvekili ve 26'ncı Dönem Mardin Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Midyat ilçesinin Gelinkaya, Söğütlü, Çavuşlu, Şenköy, Acırlı ve Yolbaşı mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Siyasi şartları ve bölgenin içinde bulunduğu durum nedeniyle sorunlarının milletvekilleriyle ile çözülmesinin imkansız olduğunu belirten Orhan Miroğlu, "Siyasi şartları, bölgenin içinde bulunduğu durum nedeniyle, bilmiyorum bana katılır mısınız, bu bölgede en az 3-4 bakana ihtiyaç var. Miroğlu olur, olmaz. Diğer milletvekili arkadaşlarımız da var. Bu ağır sorunlarımızı inanın sadece milletvekili kimliğiyle çözme imkanımız yok, bunu görüyorum. Gerçi birtakım taleplerimiz, ortalama olarak kısmen de karşılandı, ama ben şunu görüyorum, burada bölge milletvekillerinin daha etkin bir pozisyona ihtiyaçları var. İnşallah bunu genel merkezimizle, Sayın Başbakanımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaşma fırsatımız olacak. Çünkü bu bölge yaşadığı kabustan uyanan bir bölge. Yaşadığı iç çatışmadan uyanan bir bölge. Bu kabustan uyandık, hepimiz kan ter içindeyiz, şimdi o terlerimizi kurutmanın, üstümüze yeni elbiseler dikmenin zamanıdır. Bunun içinde evet milletvekilliği de yetmez bize, bakanlık bu bölgeye çok gerekli, ama her şeyden önce bize Ak Partili bir hükümet lazım" dedi.
İLK DEFA BİR CUMHURİYET RESEPSİYONUNA DAVET ALDIM
İlk kez bir Cumhuriyet resepsiyonuna davet edildiğini de bilerten Miroğlu, şunları söyledi: 
"Çok tarihi günlerden geçiyoruz cumhuriyetimizin halkla buluştuğu günlerdir. Hayatımızda hiç böylesi zamanlar olmamıştı. Kendimden örnek vereyim. Ben 10-15 yıldır Türk medyasında hasbelkader yazı yazan bir adamım. İlk defa bu sene bir Cumhuriyet resepsiyonuna davet aldım. Ben bile davet almıyordum yani. Bu gerçek, bu bizim Türkiye’nin gerçekliği, ama şimdi teröristlerle savaşırken, çarpışırken, mücadele ederken yaralanan askerimizi, polisimizi tedavi eden hemşire davet ediliyor, halktan insanlar davet ediliyor, bölgeden bu son zamanlarda çok sayıda kanaat önderi gitti, o külliyede sayın cumhurbaşkanıyla yemek yedi ve yüz yüze sohbet etti. Evet, doğru Cumhuriyet'in eski muktedirlerinin dönemi vallahi bitti, ne yapalım. Her şeyin bir tarihi miadı var, bu çevrelerinde tarihi miadı doldu. Onlarla beraber kardeşçe yaşamaya hazırız ama bu Cumhuriyet'in artık onların yöneteceği bir Cumhuriyet olması mümkün değil. Bu Cumhuriyet halkındır."

FOTOĞRAFLI