Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Ama törenine binlerce vatandaş ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural da katıldı.

Sabah saat 07.30'da Hz. Ali Çarşı Camii önünde toplanan binlerce kişi, önde Türk bayrağı, Hz. Ali ve Atatürk posteri ile Faikbey Caddesi'nden Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii'ye ve buradan da Garnizon Şehitliği'ne yürüdü. Sine ve zincirler vuran katılımcılara yol kenarlarında sıcak çay ve şerbet ikram edildi.

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, “Bu mübarek ay vesilesiyle Hz. Hüseyin’i bir kez daha rahmetle anıyoruz. Değerli Ehl-i Beyt dostları. Kerbela, mazlumun katledildiği yerdir. Kerbela, her müminin ortak acısıdır. Hz. Hüseyin bir kutuptu, kutup yıldızıydı. Yezit’in iktidar hırsının kurbanı oldu. Müslümanlar için mazlumun adı her zaman Hüseyin olmuştur, katledenin, zalimin adı da Yezit olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra dualar okundu. Kalabalık, daha sonra mersiyeler eşliğinde sine ve zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi. Kalabalıkla birlikte mezarlığa kadar yürüyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada birlik beraberlik mesajları verdi. Oktay Vural, “Aslında bugünler bir idrak günüdür. Dün yaşananları bugün içerisinde idrak etmek suratiyle, bugün Türkiye’nin bu güzel milletin, bu necip milletin önüne tuzak kurmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere Türk milletini, bu coğrafyayı vatan yapmaktan çıkarmak isteyenlere, kardeşçe yaşamamız yerine, ayrışmamızı isteyenlere karşı bu acı bir idrak meselesi olmalıdır. Bu bakımdan özellikle güzel mmilletimizin önünde oynanan etnik ve mezhep ayrımcılığına dayalı tuzaklar karşısında aynı inançla Ehl-i Beyt sevgisiyle bu coğrafyayı vatan yapan tüm şehitlerin iradesiyle burada birlikte olduk. Ne mutlu Ehl-i Beyt sevgisinde buluşanlara, ne mutlu Ehl-i beyt sevgisiyle kardeşliği savunanlara, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. İnşallah bu tablo bu günün yeni yezidlerin önünü kesmesi için bir örnek olmasını diliyorum. İslam aleminin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durum içerisinde, İslam alemine bayraktarlık ve liderlik yapmış Türk milletini, her türlü etnik, bölücü, mezhep ayrımcılığına bağlı fitne ve fesattan uzak tutmasını Cenab-ı Hak'tan bu vesileyle diliyorum” diye konultu.

Daha sonra binlerce insan aile mezarlarını ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Anma törenine Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.