İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, yetişkin kişilerin onayı olmaksızın, pasaport ve ehliyet üzerindeki fotoğraflar dahil olmak üzere yüz bilgileri toplanan kişilerin arasında yüzde 80'inin herhangi bir suça karışmadığı belirlendi.

FBI'ın yüz tanımlama amacıyla kullandığı algoritmada yaşanan hatadan kaynaklanan durum, özellikle ülkede yaşayan Afro-Amerikanları potansiyel suçlu haline getiriyor.

Algoritmanın özellikle siyahi yüz profillerini birbiriyle karıştırma olasılığını kuvvetli şekilde barındırdığı açıklandı.
TEMMUZ AYINDA SAYI 430 BİNDİ

ABD'li teknoloji sitesi geçtiğimiz Temmuz ayında The Verge, FBI'nın üç yılda 430 bin göz tarama verisi topladığını ortaya çıkardı. Sitenin edindiği belgelere göre, FBI bu yılın başından bu yana sadece Kaliforniya'da her gün ortalama 189 kişinin göz irisi verisini topladı. Kurum son üç yılda da Teksas, Missouri ve Kaliforniya eyaletlerindeki yerel yetkililerle yürüttüğü ortak çalışmalarla toplam 430 bin veri ele geçirdi.

Göz irisi taraması için geliştirilen pilot uygulama projesini Eylül 2013'te devreye sokan FBI, gözün renkli kısmının detaylı görüntüsünden oluşan ve parmak izi kadar ayırt edici bilgiler sunan bu verilerin suçluların izlenmeleri ve yakalanması açısından gerekli olduğu görüşünde.

Kaynak:Vatan