İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, iktidarın verdiği sözleri tutamadığını öne sürerek, "Milletimize yeniden umut olacak ve toplumun tüm kesimlerine çare bulacak politikalarımızla, plan ve programlarımızla bu düzeni değiştirmeye geliyoruz" dedi

ÇOCUKLAR BAŞINI YASTIĞA AÇ KOYUYOR

Usta TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüzde 12,4 ile OECD ülkeleri arasında, çocuklarda yoksulluğun en çok olduğu 2. sıradaki ülke konumuna geldiğini öne sürdü. Usta, "Ülkem ve milletim adına üzülerek söylüyorum ki; Türkiye çocuklarda beslenme yetersizliğinin en yüksek olduğu ülkelerden birisi konumuna gelmiştir. AK Parti hükümetleri döneminin sonunda memleketimizin geldiği nokta işte budur. Anaların evlatlarına tencere kaynatamadığı, çocuklarımızın başını yastığa aç koyduğu vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığı bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

HANİ SORUN ÇÖZÜLECEKTİ?

"Bir yanda milyar dolarlık vergi indirimleri ile ihya edilmiş yandaş sermaye sahipleri var, bir yanda evlatlarının en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan anne babalar,  torununa harçlık veremeyen emekli dede ve nineler var" diyen Usta sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Adalet bunun neresinde, kalkınma bunun neresinde? AK Parti hükümetinin şunu bilmesini isterim. Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimine giderken ülkemizi içine sürüklediğiniz bu derin yoksulluk, camdan okuduğunuz pembe tablolarla ya da makyajladığınız TÜİK rakamlarıyla artık gizlenemiyor. Sayın Erdoğan hani 2023 Şubat ayında enflasyon sorunu çözülecekti, alım gücü yükselecekti ne oldu? Başlayan seçim takvimiyle birlikte artık sonu gelmeyen müddet talepleriniz ve yalan vaatlerinizin de miadı doldu. Milletimize yeniden umut olacak ve toplumun tüm kesimlerine çare bulacak politikalarımızla, plan ve programlarımızla bu düzeni değiştirmeye geliyoruz."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.