2.’si düzenlenen Kitap Okuyan Bilir Yarışması Ödül töreni Şanlıurfa’da büyük bir törenle gerçekleşti.
Türkiye Geneli düzenlenen yarışmanın Şanlıurfa ayağı Güney Eğitimciler Federasyonu üyesi olan GAP Eğitim Gönüllüleri Derneğince Karaköprü Çağlayan Kültür Merkezi’nde ödül töreniyle tamamlandı. 1. Yarışmada Şanlıurfa geneli başvuru sayısı 3 inin üzerinde iken 2.’si düzenlenen yarışmaya veli ve öğrenciler büyük bir ilgi gösterdi ve 7 binin üzerinde bir başvuru gerçekleşti. Türkiye geneli 117 bin olan başvuru sayısı 2. Yarışmada 200 bini geçti. Ödül Töreninde 2. Sınıf Kategorisinde, 3. Sınıf Kategorisinde, 4. Sınıf Kategorisinde, 5. ve 6. Sınıf kategorisinde, 7. ve 8. Sınıf Kategorisinde ve Lise kategorisinde olmak üzere 6 kategoride ilk 10’a girenlere ödülleri verildi. Toplamda 60’ın üzerinde öğrenciye hediyeler takdim edildi. 1. Olanlara Tablet, 2. Olanlara bisiklet, 3. Olanlara kol saati, diğer dereceye girenlere MP3 ve kitaplar hediye edildi. Ödül Törenine Kişisel Gelişim Uzmanı Ata Bıçakçı “Sihir” semineri ile törene renk kattı.
Ödül Töreninde konuşan Dernek Başkanı Cenk Cellat, “Okumak, okumak, okumak, tüm ilim ehli zatların üzerinde durduğu ve sürekli tavsiye ettiği okumak ve okumanın önemini, okuma edebiyatını yapmaktan öte harekete, faaliyete, aksiyona çeviren siz değerli öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 2. Düzenlenen yarışmamızın 10. Kitap Okuyan Bilir Yarışmasında 50 milyonun kitapla buluşacağını, 11.’sinde ise 100 milyonu bularak yurt dışından da bu projeye katılımların gerçekleşeceğini şimdiden görebiliyoruz. Değerli anne ve babalarımız, çocuklarımızın fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için günümüzün büyük bir kısmını harcamaktayız. Harcadığımız zamanın az da olsa bir kısmını çocuklarımızın ruhlarını beslemek için ayırmamız gerekiyor. Çünkü her zaman çocuklarımızın yanında olamayabiliriz ama onların iyiyi kötüyü fark etme, güzeli çirkini ayırt edebilme, muhakeme yapabilme yeteneğini geliştirdiğimiz müddetçe, ruhlarını beslediğimiz müddetçe hayatta hep doğru işlerde bulunmalarını sağlayacağız” dedi.
GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Öğrenci İşleri Komisyon Başkanı Hamza Bayram ise konuşmasında, “Yarışmamızda başından sonuna kadar büyük bir özveri gösteren eğitim gönüllüsü öğretmen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.