Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası'nda ringe çıkan milli boksörler, terör olaylarında yaşamını yitiren şehitler için madalya töreninde asker selamı verdi.
Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 10 ülkeden 115 erkek, 34 bayan olmak üzere toplam 149 boksör katıldı. Final müsabakalarında 13 maçta toplam 6’sı bayan olmak üzere 26 sporcu ringe çıktı. Vali Ahmet Altıparmak'ın da izlediği finalde, Türkiye'den bayanlarda 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz, erkekler de ise 4 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile şampiyon olarak tamamladı.
Turnuva sonunda 51 kiloda altın madalya kazanan sporculara madalyalarını Vali Ahmet Altıparmak verdi. 51 kiloda altın madalya alan Neriman İstik, gümüş madalya alan Elif Nur Coşkun ve Meltem Akar çıktıkları kürsüde ülkemizde yaşanan terör olayları sonrası hayatını kaybeden şehitler için asker selamı verdi. Tribünleri dolduran sporseverler boksörleri ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI