İTSO’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın KOSGEB kanalıyla KOBİ işletmelerine vereceği 150 bin lirası geri ödemesiz markalaşma destekleriyle ilgili seminer düzenlenecek.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyelerine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kanalıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilecek markalaşma desteklerinin anlatılacak. İTSO Konferans Salonu’ndan 19 Şubat 2015 tarihinde saat 14.00’te düzenlenecek seminerde KOSGEB uzmanları verilecek desteklerden nasıl yararlanılacağını anlatacaklar.
Seminere ilişkin bilgi veren İTSO Başkan Vekili Mustafa Kaynakçı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın markalaşma ve kurumsallaşma yolunda KOBİ’lere 150 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verileceğini hatırlattı. Kaynakçı, KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin arttırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal ehliyetlerinin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Günümüzde inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının şart olduğunu vurgulayan Mustafa Kaynakçı, “KOBİ’lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları var. Bahsettiğimiz stratejiler konusunda bilgi vermek ve KOSGEB’in bu konudaki desteklerini anlatmak maksadıyla düzenleyeceğimiz seminere bütün üyelerimizi bekliyoruz” dedi.