ORDU (AA) - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Çambaşı Kayak Tesisi'nin en kısa zamanda devreye sokulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarar, Ordu Büyükşehir Belediyesince Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yapılan kayak tesisinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Yarar, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Kayak Tesisi'nin bitme aşamasına geldiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin son derece modern bir kayak tesisine daha kavuşacağını ifade eden Yarar, "Karadeniz'e çok güzel bir tesis yapılmış. Bu tesisin en kısa zamanda devreye sokulması için bizler de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Yarar, Karadeniz'in kayak için oldukça elverişli bir bölge olduğuna dikkati çekerek, "Bu konuda güzel potansiyele sahip yerlerimiz var. Bunlardan birisi de Çambaşı Yaylası. İnşallah bizlerin de desteğiyle bu tesis kayak tutkunlarının hizmetine sunulur. Güvenlikli şekilde vatandaşlarımızın spor yapması tek arzumuz." diye konuştu.

Türkiye'de kayağın yüz yıla aşkın bir geçmişi olduğunu da kaydeden Yarar, "100 yıl içinde dünya bu konuda çok ilerlemiş, Türkiye ise arzu ettiği seviyede değil." ifadesini kullandı.

Federasyon başkanı, kayakta çok büyük bir hamle olmasını beklediklerini, yapılan tesislerin de söz konusu hamle içinde yer alacağını aktararak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarar ve beraberindeki heyet, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, tesisle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Belediye başkanı Yılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, Türkiye'nin denize en yakın kayak tesislerinden birini bu yıl hizmete sunacaklarını ifade ederek, Ordu'yu kayak turizmine hazırlamak için gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.