İzmir Bayındır’da üç gün önce başlayan ve Turgutlu’ya sıçrayan orman yangınına Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tahliyesi için araç tahsisi yaptı ve yangına müdahale ekiplerine su ve ekip desteğinde bulunarak ormanların yok olmasına engel olmaya çalıştı.

İzmir Bayındır’da üç gün önce başlayan ve Turgutlu’ya sıçrayan orman yangınının söndürülmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi araç, ekip ve su desteğinde bulundu. Turgutlu Karaköy Mahalle Muhtarı, yangının Bayındır’dan başladığını ve tepeye ulaşması ardından köyü tehdit etmeye başladığını belirterek, “Akşam yangın sebebiyle dumandan etkilenme sıkıntısı olmasın diye köyümüz ve Karaköy boşaltıldı. Köyümüzde herhangi bir can kaybı olmadı. Tedbir amaçlı olarak boşaltıldı” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Gül de ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Kabaçınar İtfaiye Müfrezesi’ni sonrasında da olay yerine giderek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı. Gül, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile sık sık görüşüp, bilgi de verdi.

Vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de başlayan ve Turgutlu’ya sıçrayan orman yangınından etkilenen Turgutlu’nun Karaköy ve Kabaçınar Mahallelerindeki vatandaşları yangının etkili olduğu akşam saatlerinde otobüsler ile tahliyesini gerçekleştirerek vatandaşları Halil Kale Fen Lisesi ve Suat Akıncı Kız İmam Hatip Lisesi yurtlarına yerleştirilmesini sağladı. Çevre illerden takviye olarak gelen orman yangın söndürme araçları ve itfaiye araçlarına da su desteğinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi, yangın söndürme helikopterlerinin de su alacağı yangın havuzlarına da su pompalayarak yangının en kısa zamanda kontrol altına alınması için destek çalışmalarını yürüttü.

Rüzgarın etkisiyle büyüdü

Yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip eden ve ekiplerden bilgi alan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Gül, İzmir Bayındır ve Ödemiş bölgesinde başlayan yangının 72 saattir devam ettiğini belirterek, “Yangın, rüzgarın da etkisiyle Turgutlu Kabaçınar mevkiine kadar geldi. Orman Müdürlüğü tarafından bizden yardım talep edildi. Biz de, Turgutlu ve Manisa’dan 60 kişinin üzerinde bir ekiple çalışmalara katılıyoruz. 15 itfaiye arazözü, 3 su tankeri şu anda bölgede çalışmalara devam ediyor” dedi.

“Sonuna kadar buradayız”

Rüzgarın etkisi ve arazinin yapısı itibariyle yangın söndürmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Gül, yangının bazı bölgelerde kontrol edildiğinin görüldüğünü ancak bazı bölgelerde de tekrar alevlenme olabildiğini kaydetti. Başkan Gül, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla buradayız. Yangın söndürme çalışmaları sona erene kadar burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Vatandaşımızın yanındayız”

Yangın akşamı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Gül şöyle konuştu: “Dün akşam itibariyle yangının bölgeye hakim olmasından dolayı yerleşim alanlarındaki vatandaşlarımızın bir kısmını Büyükşehir Belediyesi’nin araçları ile tahliyesini yaptık. Kaymakamlık aracılığıyla yerleşimleri yapıldı. Burada yangın bölgesinde Ulaşım Dairesi’nin araçları, itfaiye Dairesi’nin araçları, MASKİ ve de Çevre Kontrol ve Denetleme Dairesi Başkanlığı’nın araçları var. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın yanındayız. Ne istekleri varsa, bize ulaştırdıkları zaman başkanımızın talimatlarıyla yerine getirmekle mükellefiz şu anda.”