UŞAK Valisi Ahmet Okur, Twitter hesabından Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarına değinirken başsağlığı diledi.
Uşak Valisi Ahmet Okur; Twitter hesabından yazdığı tweet'te, "Hayırlı sabahlar, bugün geceden beri hemen her yerdeki terör ve dehşet olaylarını izliyoruz" dedikten sonra şunları yazdı:
"Maalesef terör keskin bir siyaset aracı oldu. Ve dikkat çeken husus terör zalimler üzerinde kullanılmıyor, kahir ekseriyetle masum insanlar üzerinde ve ses getirici şekilde uygulanıyor. Açıkça görülmesi gereken terörün vatanı, dili, dini, ırkı yoktur ve terörü bir şekilde kullanan kaçınılmaz bir şekilde bir gün muhatap oluyor. Olan yine masum ve bihaber insanlara oluyor, sadece olayın yeri değişiyor. G20 toplantıları sırasında olması da bu anlamda dikkat çekici. Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Ancak buradan hemen ilk makul şüphelilere saldırmak ve suçu onlara yıkmak, terörün ekmeğine yağ sürer. Tepki ve tedhişi ülkedeki mülteci ve yabancılara yöneltmek ileride ortaya çıkacak daha vahim terör olaylarına davetiye çıkartacaktır. Hala hakiki İslamiyet ve İslamiyetin hakikatiyle terörün yan yana gelemeyeceğini anlamamak ve İslamı tehdit unsuru görmek en büyük tehlike. Olağan şüpheyi islama ve Müslümanlara yöneltmek, buradan nemalanan şer odaklarının ve islam düşmanlarının iştahını kabartacaktır. Hiçbir hakiki Müslüman bu olaylara sevinemez veya haklılık payı veremez. Zira mahşeri vicdan yaralanır ve masumların ahı döner sahibini vurur. Bu terör hadisesinden en fazla Müslümanlar mahzun olmalıdır. Esas zarar İslama ve dine gelen zarardır ve her Müslüman bundan titreşmelidir.. Bazen diyorum keşke bu yaşanan meş'um hadiselerin yanında bir de olayları okuma kılavuzu da verseler, düşünmeyen insan beyni oyunlara gelmese."

FOTOĞRAF