AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Darendelilerle bir araya geldi. Ziyaretleri esnasında önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Şahin, Malatya’da kırsal kalkınmayı sağlamak adına bugüne kadar toplam yatırım tutarı 129,4 milyon olan 247 projeye 78,5 milyon hibe desteği sağladıklarını söyledi.
AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim ziyaretleri kapsamında Darende ilçesine bağlı Gökdere, Karabayır, Kaynak, Yenipınar, Çınar mahallelerini ziyaret eden Mustafa Şahin’e ilgi yoğundu.
“BASKI VE VESAYETLERLE DAİMA MÜCADELE ETTİK”
Darendelilerle bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, AK Parti’yi siyasi bir hareket olarak değil milletin hareketi olarak gördüklerini vurguladı. 2002 yılında iktidara gelmelerinin ardından devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarının altını çizen Mustafa Şahin, “2002’de iktidara gelmemizden 12 gün sonra Olağanüstü Hal uygulamasını kaldırdık. Siyaset üzerindeki baskı ve vesayetler ile daima mücadele ettik. Tüm bunları yaparken Türkiye’yi kalkındırmak adına önemli yatırımlar yaptık. Sadece Malatya’da kırsal kalkınmayı sağlamak adına bugüne kadar toplam yatırım tutarı 129,4 milyon olan 247 projeye 78,5 milyon hibe desteği sağladık” ifadelerine yer verdi.
“KİTAP ÇİLESİNE SON VERDİK”
Darende ilçesinde ziyaretlerini sürdüren Mustafa Şahin, burada eğitim konusuna da vurgu yaptı. “2003 yılında uygulamaya koyduğumuz Ücretsiz Ders Kitabı Projesi’yle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik” diyen Şahin, “Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2015 yılları arasında Malatya’daki öğrencilerimize 37 milyon TL maliyetle 21,3 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık” diye konuştu. Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettiklerini de söyleyen Şahin, Malatya’da görev yapan öğretmen sayısını ise son 13 yılda 7 bin 334’ten 12 bin 114’e çıkardıklarını kaydetti.
CHP’YE YÜKLENDİ
Açıklamaları esnasında CHP’ye de göndermelerde bulunan Şahin, “Kemal Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir. Kendileri bugün ki hastanelerde mi yoksa o gün ki hastanelerde mi hizmet almak ister, diye. Vatandaşımız ilaç için artık saatlerce sıra beklemiyor. Akşamdan sabaha kadar süren ilaç kuyrukları artık yok. Hala Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu noktadan besleniyorlar” şeklinde konuştu.
“112 ACİL SERVİSLERİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER YAPTIK”
Malatya’ya sağlık noktasında yapılan hizmetlere de değinen Şahin, şöyle konuştu:
“Malatya’ya birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik. 2002 yılında Malatya’da sağlık kurum ve kuruluşlarına toplam müracaat sayısı 2,1 milyon iken 2014 yılında 6,6 milyona yükselmiştir. 2002 yılında aşılama oranı yüzde 83 iken 2014 yılında bu sayıyı yüzde 100’e çıkardık. Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yaptık. Kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, deniz ambulansı yatırımlarımızla hastalarımıza her koşulda ulaşabilmenin önünü açtık. Malatya’da 112 Acil İstasyon sayısını 8’den 31’e, 112 Acil Ambulans sayısını ise 9’dan 49’a çıkardık.”
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin son olarak, “Devleti yaşat ki millet yaşasın” düsturu ile hareket ettiklerini dile getirerek, Türkiye için, Malatya için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerinin altını çizdi.