Türkiye’nin 81 ilinde, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde şehit olan 90 bin askeri anmak için düzenlenen yürüyüş Konya’da da yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve birçok yaştan 500’e yakın vatandaş katıldı. Atatürk Stadı’nda yürüyüşe başlayan grup Feritpaşa, Amber Reis, Kazım Karabekir, Millet caddelerini takip ederek tekrar stadyum önüne geldi. Yürüyüşte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Sarıkamış olayının 100. yılı dolayısıyla bir anma yürüyüşündeyiz. Bugün şu gündür ki, Türk tarihi ve bu toplum kendi vatanı için, kendi kutsal değerleri için neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Sarıkamış olayını ve tarihini çok iyi okuyup özümsememiz gerekir. Sarıkamış’ta şehit olan 90 bine yakın vatan evladını bu duygu ve düşüncelerle rahmetle anıyoruz” dedi.
Yürüyüş, Atatürk Stadı önünde şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.