İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin 1. derece yakınları olan gençlere yüzde 15 indirim hakkı sağladı.
Protokol Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında başkan Akif Arıcan ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Esen arasında imzalandı. Arıcan, protokole göre üyelerimizin 1. derece yakınları İzmir ekonomi üniversitesinde yüzde 15 indirimli şekilde okuyacak derken Ekonomi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Esen’de İzmir Ekonomi üniversitesinin kurulma amacı ve başarıları hakkında bilgi aktararak ege bölgesinde ilk kez bir ilçe odamızın üyelerinin birinci derece yakınları için yüzde 15’lik indirim sağlıyoruz. Fethiye’den gelen çok başarılı öğrencilerimiz var” dedi.
Fethiye’de gerçekleştirilen törene, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in yanı sıra Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna katıldı.
Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimci, yenilikçi gençler yetiştirdiğini belirterek, “Üniversitemiz, 2001 yılında İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kuruldu. İzmir İktisat Kongresi’nde tüccar kesiminin bulundukları kentlerde yükseköğretim kurumu kurması öngörülüyordu. Üniversitemiz, bu anlamda bir vasiyetin sonucudur. Tarihsel bir bağ var. İş âleminin ihtiyaçlarını karşılamak üzere girişimci, yenilikçi, en az 2 yabancı dili etkin şekilde kullanan nitelikli mezunlar yetiştiriyoruz. 14. yılımızda 8 bini aşkın mezunu, 7 bin 500 öğrencisiyle seçkin yükseköğrenim kurumlarından biri haline geldik. Ege Bölgesi’nin İngilizce eğitimi veren tek vakıf üniversiteyiz” dedi.
Bu yıl tıp fakültesine ilk kez öğrenci alımının yapılacağını, eğitimin dilinin İngilizce olacağını kaydeden Prof. Dr. Esen, Güzelbahçe’deki yeni kampüs alanında da mühendislik alanında çalışmalar yapılacak laboratuvarlar kurulacağını söyledi. Hedeflerinin Slikon Vadisi yaratmak olduğunu aktaran Prof. Dr. Esen, Fethiye’deki başarılı gençleri İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne beklediklerini vurguladı.
‘FETHİYELİ GENÇLER İYİ YETİŞSİN’
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da, amaçlarının bölge halkının çocuklarının en iyi şekilde yetişmeleri olduğunu, yüzde 15’lik indiriminin duyurulması konusunda da öncülük yapacaklarını ifade etti. Arıcan, “Özellikle turizm alanında büyük bir ihtiyacımız var. Fethiye’mizin gelişmesinde sivil toplum örgütleri olarak katkı koyacağız. Yetişkin ara eleman ihtiyacımız var” diye konuştu.