Fransa Danıştayının onayladığı Lille Temyiz Mahkemesinin "Su noktaları açma mecburiyeti" kararına Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart rest çekti.

Calais’de yeni mülteci kampı açılması ile ilgili karar alan mahkeme Calais’nin yeni kamp açma mecburiyeti olmadığını fakat mülteciler için "insanlık dışı muamele ve insanlığa zarar veren uygulamalara" engel olmak için "su noktaları" açması gerektiğine karar vermişti.

Danıştayın onayladığı karar Calais Belediyesini mülteciler için çeşme, tuvalet gibi ihtiyaçları karşılayacak su noktaları açmaya mecbur ederken Belediye Başkanı Bouchart kararı uygulamayacağını duyurdu.

Su noktaları açmanın kent yaşayanlarına haksızlık olacağını ve on binlerce mültecinin gelmesine sebebiyet vereceğini söyleyen Bouchart kararı uygulamak yerine Calais Belediyesine kesilen günlük 100 avroluk cezayı ödemeyi tercih ettiğini ifade etti.

Öte yandan, Bouchart daha önce de mültecilere yemek verilmesini yasaklamış ve Belediye tuvalet ve duşlarını kullanan mültecileri tutuklatmıştı.