Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ilçede doğalgaz olmamasından dolayı vatandaşların Çarşamba'ya göç ettiğini belirterek, "Ordu’nun Aybastı ilçesinde depolama sistemi ile götürülen doğalgaz Ayvacık ilçemiz içinde uygulanmalıdır" diyerek çağrıda bulundu.

SORUN ÇÖZÜLMEDİ

İlçenin en büyük sorununun doğalgaz olduğunu ve çalışmaların başlatılması için herhangi bir engelin bulunmadığını kaydeden Avcı, "23 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na yüzde 80'lerin üzerinde oy vererek destek olan Ayvacık halkının söz verilmesine rağmen hala daha doğalgaz sorunu çözülmemiştir. Son iki yılda özellikle kömür fiyatlarının ve ev kiralarının yüzde 300-400 civarında artmasından dolayı ilçemizde görev yapmakta olan birçok devlet memuru ve Ayvacıklı, komşu ilçemiz olan Çarşamba’ya göç etmiştir. Ayvacık-Çarşamba yolu yapılırken öngörüsüz davranılıp doğalgazın alt yapısı yol çalışmaları döneminde çok rahatlıkla döşenebilecekken bu fırsat kaçmıştır. Ancak Ayvacık için doğalgaz olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır alternatifimiz vardır" dedi.

DEPOLAMA SİSTEMİ ÖNERİSİ

Ordu’nun Aybastı ilçesine doğalgazın depolama sistemi ile götürüldüğünü hatırlatan Avcı Ayvacık için de aynı yöntemin uygulanabileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep desteği Ayvacıklı verecek ama devletin hizmetlerinden en son Ayvacıklı faydalanacak. Ayvacıklı bu sefer diyor ki doğalgaz sorunu seçimden önce çözülmez ise bunun mutlaka sandıkta bir karşılığı olacaktır."

ELVAN İLHAN

Samsun'da feci kaza: Yaralılar var Samsun'da feci kaza: Yaralılar var

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.