Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.
Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev ve Çeçenistan Cumhuriyeti bakanlarından oluşan heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Valisi Düzgün, “Sizi ağırlamaktan ve burada bulunan bazı sanayi ve ticari merkezleri gezdirmekten memnun kalacağız. Hem kültürel ilişkilerimizin canlandırılmasında hem de ticaretimizin geliştirilmesinde bir fırsat olacağına inanıyorum. Kayseri, Türkiye’nin tam merkezinde, ticari kültürü çok zengin olan ve binlerce yıllık geçmişe dayanan bir kentimizdir. Günümüzden 6 bin yıl önceki döneme ait eserlere ve ticari sözleşmelere rastlanıyor” dedi.
Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev ise, sıcak kanlı karşılandıklarını söyleyerek, “Bizi burada bu kadar sıcak ve samimi karşıladığınız için teşekkür ederim. Bize olan sıcak duygularınız zaten sokaktan geçerken bile hissediliyor. Biz 4-5 gündür birçok şehri dolaştık. Sanayi sitelerini dolaştık ve gözle görülür bir gelişme olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı bizim gördüğümüz gelişmelerden dolayı aramızda olan bireysel birliğin güçlenmesini gerek duydum” ifadelerini kullandı.
Ruslan Edelgerıyev ayrıca, “Bu son Rusya Federasyonu’nda ambargo olaylarında Türkiye’nin yer almamasından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Biz her zaman belirttik, Rusya Federasyonu için Türkiye’nin stratejik olarak önemli olduğunu söylüyoruz. Bu gelişimizle var olan ilişkileri daha ileriye götürmek için anlaşmalarda bulunduk” şeklinde konuştu.