Etkisini artıran yoğun kış sebebiyle AYEDAŞ ekipleri, sorumluluk bölgesinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek adına oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşın tedbirlerini artırdı.
İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. arıza ekipleri sorumluluk bölgelerini kapsayan illerde yoğun olarak hissedilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik kesintilerini en aza indirgemek adına bir dizi önlem aldı.
186 Çağrı merkezi elektrik kesintileriyle ilgili her türlü bildirimi 24 saat esasıyla anlık olarak arıza ekiplerine aktarıyor. Arızalar ile ilgili çağrı merkezi tarafından oluşturulan anons sistemiyle de müşteriler bilgi edinebiliyor.
Şebekedeki enerji hatlarında arızaları önlemek adına daha önceden bakım yaparak tedbir alan AYEDAŞ, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşabilecek arızalar için acil eylem planlarını hazırladı. Ayrıca olası bir arıza durumunda alternatif besleme kanallarının devreye sokulabilmesi için teknik değerlendirmeler yapıldı.
KAR YAĞIŞI TEDBİRLERİ KAPSAMINDA MALZEME VE DESTEK EKİPLER PLANLANDI
Her ilin yerel yönetimleri ile koordineli olarak çalışmalarını sürdüren AYEDAŞ, olumsuz hava koşulları ile mücadele ederek kesintisiz hizmet vermek için illerden destek ekiplerini, elektrik şebekesi için gerekli ekipmanlarını ve kar araçları planlandı.
AYEDAŞ, ALO 186 Çağrı Merkezinin yenilenen yapısında gelen yoğun çağrıları daha rahat karşılayabilecek seviyeye ulaştı. Çalışan kapasitesi yaklaşık 2 katına çıkan ve ulaşma oranı yüzde 140 artan ALO 186, İstanbul Anadolu Yakasında bölge geneline hizmet verebilecek seviyeye ulaştı.