Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Yeni Nesil Eğitim Bilinci” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Manavgat Belediyesi’nin kültür ve eğitim çalışmaları kapsamında Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, öğrencilerle buluştu. İpek, yakın zamanda gerçekleşecek olan üniversite sınavını ve bu sınavdan sonra hayatlarını nelerin değiştirebileceğini öğrencilerle paylaştı. İpek, öğrencilere karşılarına çıkacak zorluklar, sınav süresince heyecanlarını nasıl yenebilecekleri, yeni sınav sisteminin kendilerinden ne beklediğini, bilgiyi geri çağırma yöntemi, psikolojinin başarmaya hazırlanması gibi konularda yol gösterici önerilerde bulundu.

“Acı yoksa başarı da yok”

Sinan İpek, “Bir öğrencinin öncelikle başarabilmesi için çalışması, çalışabilmesi için de ikna edilmesi kanısındayım ve ben de onlarla bu söyleşilerde neden çalışmaları gerektiği konusunda kendi yöntemlerim ve uzmanlardan aldığım bilgileri harmanlayarak desteklemekteyim. Seminerin en önemli konusu olan ‘acı yoksa başarı da yok. Sen yeter ki bırakma” sözü ise rekabetin yoğunlaştığı, artık bir yerlerde olmak için bedellerin ödenmesi gerektiğini ve hiç bir başarının sadece kendisinin almasını ve artık ayağa kalkmasını vurgulamaktayım. Her zaman dediğim gibi ‘acı yoksa başarı da yok’. Bu organizasyona ev sahipliği yapan Manavgat Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Söyleşi öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile devam etti.