Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - MUĞLA'nun Fethiye İlçesi'nden 27 Ekim'de yürüyerek yola çıkan Japon Budist rahip Sekiguchi, dünyadaki nükleer enerjiye karşı başlattığı yürüyüşünde Antalya'ya ulaştı.
Antalya'da 15-16 Kasım'da düzenlenecek G-20 Zirvesi öncesi, 27 Ekim günü Fethiye'den yaya yola çıkarak nükleer enerji karşıtı yürüyüş başlatan rahip Sekiguchi, bugün saat 14.00 sıralarında Kemer İlçesi Beldibi Mahallesi'ne ulaştı. Japon Budist rahip Sekiguchi'yi, Antalya Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Hediye Gündüz karşıladı. Elinde döviz bulunan Japon rahip Sekiguchi ile bir süre yürüyen Gündüz ve yallarında bulunan grup, Konyaaltı İlçesi'nde mola verip yemek yedi.
Yaptığı açıklamada nükleer santrallere karşı olduğunu anlatan Sekiguchi, amacının Hiroshima ve Nagasaki'ye atılan nükleer bombaları hatırlatmak olduğunu belirtti. Daha önce de G-7 Zirvesi öncesi Nürnberg'e yürüdüğünü dile getiren rahip Sekiguchi, "Bu yürüyüşteki amacım, nükleer çalışmalara dikkati çekmek. Bu konuda Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin önemli olduğunu biliyorum" dedi. Eyleme yürüyerek destek veren Hediye Gündüz de nükleer santral istemediklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de ziyaret etmek istediğini belirten rahip Sekiguchi'nin, çeşitli söyleşilere katılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI