Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından her yıl İstanbul’da düzenlenen Çocuk Şenliği’nin yedincisi bu yıl ilk kez Burdur’da kutlanacak.
"Türkan Saylan 7. Çocuk Şenliği" ile ilgili bilgi veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sergül Canıgür, il genelindeki tüm çocukları şenliğe davet etti. "ÇYDD 7. Türkan Saylan Çocuk Şenliği"nin 2-3 Mayıs 2015 tarihinde Burdur Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirileceğini söyleyen Canıgür, "Mayıs ayında derneğimiz yoğun bir sürece giriyor. Daha önce İstanbul’da gerçekleştirilen Türkan Saylan Çocuk Şenliği İstanbul dışında gerçekleşecek ve seçilen ilimizde Burdur’dur. Şenliğimiz 2-3 Mayıs 2015 tarihinde, Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü şenliğe destek verecek" dedi.Şenlik programını da açıklayan Canıgür, şunları söyledi:
"Türkan Saylan Çocuk Şenliği iki gün gerçekleştirilecek bir etkinliktir. 2 Mayıs 2015 tarihinde Burdur Belediyesi konferans salonuna 8-14 yaş arasındaki tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Bir çocuk yazarımız gelecek ve çocuklarla sohbet ederek kitaplarını imzalayacak. Burdur Sanat Tiyatrosu oyunlar sahneleyecek. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Müzik Anabilim Dalı tarafından müzik dinletileri yapılacak. Çocuk Korusu konser verecek.İkinci gün ise Burdur Gölü’ne dikkat çekmek istedik. Göl kenarında çocuklarla bir etkinliğimiz olacak. Göldeki atıklar toplanıp, bu atıkların nasıl geriye dönüştürülebileceği konusunda uzman kişilerce geri dönüşüm çalışması yapılacak."
Şenlik kapsamında çocuklara doğa koruma bilincini aşılamak ve çevreyi korumalarını sağlamak amacıyla Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Burdur Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alanda fidan dikimi gerçekleştirileceğini de belirten Canıgür, tüm çocukları şenliğe beklediklerini söyledi.