BAYBURT (AA) - Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, günümüze kadar yeterince tanınmayan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin "Kop Şenleniyor" projesiyle tanıtımının hedeflendiğini bildirdi.

Karakaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin tanıtımı amacıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (KUDAKA) proje sunduklarını ve projenin ajansın 2015 Yılı Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığını ifade etti.

Projenin kabul edilmesinin ardından KUDAKA yetkililerinin ilk izleme ziyaretini gerçekleştirdiğini ve projenin yol haritasının belirlendiğini belirten Karakaşoğlu, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüzce hazırlanan Kop Şenleniyor Projesi, Bayburt'un ve bölgenin kış turizminde altarnatif ve ekonomik gelir alanı oluşmasına katkı sağlayacak. Kop Dağı'nda yer alan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, 1991 yılında Bakanlar Kurulu tarafından turizm değeri olarak kayak sporunu sevdirmek, bu sporu yapan kişi sayısını artırmak, kayak sporunun gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla insanların sosyal, kültürel yaşantılarına katkı sağlaması amacıyla turizm merkezi ilan edilmişti. Bölgenin turizm merkezi olarak ilan edilmesine rağmen Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ilde, bölgede ve Türkiye'de yeterince tanınmadı. Bu projeyle merkezin etkin tanıtımının yapılması ve kullanımının yaygınlaştırılması hedefliyoruz."