Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ(Zonguldak), ()-ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, zabıta ekipleri tarafından seyyar tezgahı alınan Güneydoğu gazisi 48 yaşındaki Hasan Aydın, konu ile ilgili tartıştığı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Uysal'a "Açım ben aç" diyerek tepki gösterdi.
Yaşlılar ve Gençler Evi'nde düzenlenen iftar programına katılmak üzere gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, hırdavat çeşitleri sattığı seyyar tezgahının önceki gece zabıta ekiplerince alınan Hasan Aydın'la karşılaştı. 1987'de Mardin'de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanan Gazi Hasan Aydın, konu ile ilgili olarak konuşmak istediğini belirttiği Başkan Uysal'dan "Burası yeri değil" cevabıyla karşılaştı. Uzaklaştırılmaya çalışılan Aydın, "Açım ben aç" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Başkan Uysal ve yanındaki daire müdürleri iftar programına katılmak için Gazi'nin yanından ayrıldı. Belediye başkanı ile Gazi arasında yaşanan sözlü tartışma bir vatandaşın cep telefonuyla görüntülendi.
30 yıldır seyyar tezgahta hırdavat çeşitleri satarak ailesinin geçimine katkı sağladığını belirten 2 çocuk babası Hasan Aydın,"Her ay bin 700 lira kredi ödüyorum, evime ekmek getireceğim de nasıl getireceğim. Belediye başkanıma bu sorunlarımı anlatmak istedim. Başkan bey 'Burası yeri değil' dedi. Mekanı yeri değil, iftar yeri yeri değil, yeri neresi? Ereğli' de bu kadar seyyar satıcı var, hiç birisi alınmadı, benimkisi kaldırıldı. Niye özellikle benimkisi kaldırıldı? İhbarname yapılmadan tezgahım kaldırıldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI