Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, geçtiğimiz hafta gerçekleşen kar yağışının ardından yağıştan en fazla etkilenen Torul ve Kürtün ilçelerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kürtün ilçesini ziyaret eden Vali Yavuz, İlçe Kaymakamı Enver Özderin, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman ve İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük’ten ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
KÜRTÜN’E ARAÇ TAKVİYESİ YAPILDI
İlçe Özel İdare Bakımevinde yetkililerden kapalı yolların son durumuyla ilgili bilgiler alan Vali Yavuz, bazı kesimlerde 2 metreye yaklaşan kar kalınlığı nedeniyle merkez ilçeden yaptıkları araç takviyesi ile Kürtün’de 8 iş makinesinin geceli gündüzlü karla mücadele çalışması yaptığını söyledi.
“GEREKİRSE GİDER KAZMA KÜREKLE YOLLARI AÇARIZ”
İlçede kapalı köy yollarının çok büyük bir oranda açıldığını, mahalle yollarında çalışmalara başladıklarını belirten Vali Yavuz, “İlçemizde bağlı 34 köyün 6’sında kış mevsiminde yaşayan yok. 28 köyümüzün tamamının kapanan yolları Merkez ilçeden yapılan makine takviyesiyle birlikte toplam 8 iş makinesiyle birlikte açmak için mücadele ediyoruz. Pazar günü itibariyle Merkez ilçemizden 3 araç daha takviye amaçlı Kürtün’e gelerek çalışma yapacak. Yoğun kar yağışı vatandaşlarımızın hayatını etkiledi. Bütün imkanlarımızla en kısa zamanda köy ve mahalle yollarımız açılacaktır. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar, gerekirse gider kazma kürekle yollarını açarız.” dedi.
“EN KISA ZAMANDA ELEKTRİK ARIZALARI GİDERİLSİN”
İlçede yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili elektrik dağıtım firmasının ilçe bürosunu da ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan ve en kısa zamanda arızaların giderilmesini isteyen Vali Yavuz, daha sonra ilçe merkezindeki bir kahvehanede vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
Kürtün ilçesinin ardından Torul ilçesini ziyaret eden ve Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Recai Karal ve İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Nas’la birlikte bir durum değerlendirmesi yapan Vali Yavuz, Torul ilçesinde kapalı köy yolunun kalmadığı bilgisini aldıktan sonra Merkez ilçeye hareket etti.
İlçe dönüşünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kriz ve komuta merkezini ziyaret eden Vali Yavuz, İl Müdürü Mesut Bayrak’tan ALO 122 AFAD Çağrı Merkezi çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Vali Yavuz, geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından alınarak kuruma verilen kurtarma ve dağcılık malzemelerini inceledi.