Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - IRAK Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerden sonra Ak Parti, CHP ve HDP'ye kutlama mesajı gönderirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla kutladı. Dışişişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Erbil'i ziyaret etti. Dün gece Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Bakan Sinirlioğlu'nun Barzani ile bölgesel ve küresel konuları ele aldıkları belirtildi.
Irak Kürt bölgesi Başkanı Mesut Barzani, seçimlerinden sonra Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a mesaj göndererek kutladı. Barzani'nin Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Barzani'nin seçimin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da telefon ile arayarak kutladığı belirtildi.
Seçimden hemen sonra dün akşam Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Erbil'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) tarafından düzenlenen foruma katılmak için Erbi'e giden Bakan Sinirlioğlunu havaalanında, Kürt bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani karşıladı. Daha sonra Neçirvan Barzani ile Başbakanlık ofisinde görüşen Sinirlioğlu'nun görüşmede, bölgesel ve küresel konuları ele aldıkları öğrenildi. Dışişleri Bakanı Sinirlioğlunun bugün de Başkan Mesut Barzani ile görüşeceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI