Sinop’ta, Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabı cenaze namazı kılındı.
İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazına MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, Sinop Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Erkırıçoğlu, MHP Milletvekili Aday Adayı Metin Süren, MHP Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinop Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Cami avlusunda yapılan basın açıklamasında konuşan Sinop Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Erkırıçoğlu, “Dün akşam Ege Üniversitesi’nde Üniversite Masa Başkanımız Fırat Çakıroğlu kahpe PKK’lılar tarafından hunharca şehit edilmiştir. Öncelikle oradaki güvenlik zayiatını gösteren başta üniversite rektörü olmak üzere bütün kadroların gözden geçirilmesini talep ediyorum. Şuan acımız gerçekten büyük, bu olmaması gereken bir davranıştı. Acımızı içimize attık, susmayı tercih ediyoruz ama bundan sonra bize gösterilen tepkilere karşı bizde misli bir şekilde cevap vereceğiz” diye konuştu.
Basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.