Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, 31. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali kapsamında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü ve Saraybosna Kış Festivali Organizasyon Komitesi destekleriyleAltaylar’dan Balkanlar’a Türk Dünyası Resim Sergisi açıldı.
Preporod Galerisi’nde açılan sergi, TÜRKSOY,TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Saraybosna Kış Festivali Organizasyon Komitesi destekleriyle gerçekleştirildi. Sergide, 16 farklı ülke sanatçısının yağlı boyayla yaptığı 33 resim yer aldı. TÜRKSOY Genel Sekreteri DusenKaseinov, burada yaptığı konuşmada, serginin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
31. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali kapsamında farklı etkinliklerde yer alacaklarını belirten Kaseinov, "Buradaki festivalde ilgi çekeceğini düşündüğümüz şeyleri bir araya topladık. Teşkilatımız, çok sayıda sanatçıyla çalışıyor. Serginin yanı sıra, festivalde konserlerimiz de olacak" diye konuştu.
Saraybosna Kış Festivali Müdürü İbrahim Spahiç bir milletin kültürünün insanlar arasındaki ilişkileri yansıtabileceğini söyledi. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi CihadErginay da Saraybosna Kış Festivali kapsamında TÜRKSOY’un etkinlikleriyle tanışacaklarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Bugün açılan serginin ziyaretçiler için ilginç olacağını belirten Erginay, "Sergide ortak noktalarımız ortaya çıktı ama tabii farklı olan da çok şey var. Bu sergi vesilesiyle ülkelerimiz arasındaki benzerlik ve farklılıkları görebileceğiz" şeklinde konuştu.
TİKA’nın İnsan Kaynakları Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç ise, TİKA’nın ortak kültürü baz alan köprüleri inşa etmeye ve kültüre katkı sağlamaya devam ettiğini vurguladı.