ANTALYASPOR Başkanı Gültekin Gencer, 33 bin kişilik yeni statlarında koltuk montajı, zemin çimlemesi ve Passolig sisteminin kurulma işleminin ligin 6'ncı haftasında oynayacakları Medicana Sivasspor maçına yetişmesini planladıklarını söyledi.
Başkan Gültekin Gencer, güney kale arkası tribününden başlanan kırmızı ve beyaz renkli koltukların montaj işlemini incelemek için stadı gezdi. Çalışmaların erken bitmesi halinde ligin 4'üncü haftasındaki Eskişehirspor maçını yeni statta oynamayı hedeflediklerini belirten Başkan Gencer, iç sahadaki ilk 2 karşılaşmalarının dış sahada oynanması konusundaki taleplerini reddeden Futbol Federasyonu'na da sitemde bulundu.
ESKİŞEHİRSPOR MAÇINA YETİŞME İHTİMALİ
Başkan Gencer, Spor Toto Süper Lig'de bu hafta ilk defa sahalarında oynayacakları Gençlerbirliği maçını Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynayacaklarını belirtti. Yeni statta Passolig sistemi montajının 27 Ağustos'ta sona ereceğini aktaran Başkan Gencer, koltuk montajıyla çim bakımının eylül ayının 2'nci haftasına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.
TARAFTARA KOMBİNE ÇAĞRISI
Antalyaspor'un yeni transferleri ve lige 3 puanla başlamalarının Passolig kartına ilgiyi artırdığına değinen Başkan Gencer, kart ve kombine satışlarının atmasına çalıştıklarını söyledi. Şehrin 5 ayrı noktasındaki alışveriş merkezinde vatandaşların anında Passolig kartı alabileceği satın alma ofisi kurulacağını anlatan Başkan Gencer, bir mobil araçla da ilçelerde kart satışı yapılacağını dile getirdi. Kombine bilet satışının cuma başlayacağını kaydeden Başkan Gencer, kulüp logolu Passolig kartı sahibi kombine alacak ilk 12 bin taraftarın indirimden faydalanacağını belirtti.
"FATİH TERİM'LE KRAVATINA İDDİAYA GİRDİM"
Başkan Gencer, Antalyaspor Kulübü olarak 20 bin kombineli taraftar sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Antalyaspor'un taraftar sayısı ile ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile arasında geçen görüşmeyi anlatan Başkan Gencer, "Fatih Terim'le iddiaya girdim. Passolig ve 20 binden aşağı kombine olmayacak, dedim. 19 bin 999 olursa ben ona kravat alacağım. 20 bini geçerse o bana alacak" dedi.
STADIN ÖZELLİKLERİ
Türkiye'de ilk kez tam daire şeklinde yapılan stadın 16 bin metrekarelik çatısında 1.4 megawatt'lık enerji üretimine sahip güneş santrali var. Türkiye'deki futbol sahalarından farklı özelliğe sahip stadın çatısındaki 13 bin metrekarelik bölümde yer alan güneş enerji panelleri, günde ortalama 11 bin 200 kilowattsaat enerji üretecek. Türkiye'de enerji üreten ilk, üretim kapasitesiyle de spor kompleksleri bakımından dünyada en büyük olma özelliğine sahip kendi enerjisini üretecek stat, şehir merkezini de besleyecek. Statta 38 tane 20 kişilik, 4 tane grup, 1 tane de protokol locası yer alıyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otopark bulunan statta karşılıklı iki skorboard yer alıyor. Taraftar için farklı yönlere giriş çıkış alanı ayrılan statta yüz tanıma kameralarıyla üst düzeyde güvenlik önemleri alındı.

FOTOĞRAFLI