Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde HDP ile DBP üyesi 200 kişilik grup, 'çözüm sürecinin' devam etmesi ve İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’a uygulandığını ileri sürdükleri tecridin kalkması için meşaleli yürüyüş yaptı.
HDP ilçe binası önünde dün saat 21.00'de toplanan ve aralarında HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan ile Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay’ın da bulunduğu grup, İsmail Beşikçi Caddesi'ne yürüdü. Sloganlarla HDP bürosunun önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamasını okuyan DBP İlçe Başkanı Muhsin Kula, "Asıl hedefi barış olan halkımızın önderliğinin tecridiyle tehdit edilmesi, kabul edilemez. Barış için bize yapılan bütün zulümleri unutmaya hazırız" dedi.
Milletvekili Mehmet Emin İlhan ise yaptığı konuşmasında, "AKP’ye ve devlete şunu diyoruz; Uzatmanızın amacı yok. Bu halk barış sürecini sayın Öcalan’la yürütmek istiyor. Bu halkı önderliğinin tecridi üzerinden veya erken seçimle korkutamazsınız bu halk yine size gereken cevabı verecektir" diye konuştu.
İki gündür olayların görüldüğü ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ilçede grup açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI