Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Ses Eğitimcisi Öğretim Görevlisi Serap Duran ve piyano bölümünden Araştırma Görevlisi Selen Balkan İspanya’nın Barcelona şehrinde ’Ezgilerde Kadın’ temalı Türk Müziği solo konseri gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir buçuk saatlik anlatımlı konserin ev sahipliğini Barcelona Üniversitesi ile bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yapan ve aynı üniversitede İspanyolca ve Türkçe Öğretim Görevlisi olan Bahadır Özkazanç yaptı. Konserde solist akademisyen Serap Duran Türk müziğinin en seçkin örneklerinden Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türkçe Lied, Türkçe Tango gibi birbirinden seçkin eserleri seslendirirken Selen Balkan ise eserlere piyanoyla eşlik etti.

Değerli genç sanatçı akademisyenlerin sahneye çıktığı Barcelona Üniversitesi Filoloji Fakültesi La Capalle konser salonunda İspanya Türkiye Başkonsolosu Güçlü Kalafat ve ekibi de katılım sağladı. Akademisyenlere konser sonrası belgelerini takdim eden Türkiye Başkonsolosu Kalafat konseri büyük bir beğeniyle dinlediklerini söyledi.