Afyonkarahisar’da önceki gün başlayan ve dün gecede aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreyi aşarken, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel kent genelinde kardan dolayı ulaşılamayan köy olmadığını söyledi.
Kent merkezinde metre ile ölçülen ve yaklaşık 50 santimetreyi aşan kar örüntüsünün kırsalda ise 1 metrenin üzerinde ölçüldüğü kaydedildi. Önceki gün başlayan kar yağışının ardından kent merkezinde bir dizi önlemler alan Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmasına başlarken, belediyenin kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren ekip ve ekipmanlarıyla karla mücadele başladıkları belirtildi. Kar yağışına karşı hazırlıklı olan Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri, ana arterlerde trafik akışı ve yaya yollarının olumsuz etkilenmemesi için hummalı bir şekilde çalışıyor. Her kar yağışı öncesi hastaneler, mezarlıklar ve cami ulaşımları için ayrı bir ekip oluşturan Belediye, çalışmalarını dört koldan sürdürüyor. Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Makina İkmal Birimi işbirliğinde yapılan çalışmalarda yaklaşık 200 personel ve toplamda 41 araçla kar temizliğinin yapıldığı belirtildi.
Köy yollarında yürütülen kar temizleme çalışmaları hakkında bilgiler veran Başkan Sel ise şunları söyledi:
“Köy yollarından gayet hızlı ve düzenli bir şekilde çalışıyoruz. 32 araç ve 100’e yakın kişi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 429 köy yolundan ulaşılamayan köy yok. Köy yollarından ilçe ve il merkezlerin tamamına yollar açık. Bölgelerde kar kalınlığı 60-70 cm kar var, ama ulaşılamayan köy yok. Yol açılıyor, tipiden ve sürgünden dolayı kapanıyor, ekipleirmiz yine müdahale ediyor ve yolları açıyor.”