Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gelecekteki en büyük tehlikenin kıtlık olduğunu dile getirerek, "İstanbul, Kocaeli ve Bursa artık sanayiye doydu, araziye yok. Tarım alanlarını sanayiye açamayız" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının tertiplediği sanayici ve iş adamları ile oda ve borsa başkanlarının katılacağı istişare toplantısına katıldı. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, toplantının açılış konuşmasında kentin ticaret ve sanayisiyle ilgili bilgiler sundu. Güral, Hisarcıkıloğlu’ndan Zafer OSB’ye doğalgaz getirilmesi, kente TOBB üniversitesi kurulması ve serbest bölge kurulması çalışmaları hususlarından destek istedi.

Kütahya’nın Anadolu’nun parlayan bir yıldızı olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu ise, "Kütahya’daki tüm oda başkanlarımı kutluyorum. Türkiye örnek olabilecek bir davranış sergilemektedir. Bizim kültürümüzde birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardı. Rahmet ve bereketi bulmak Kütahya’daki tüm oda ve borsaları her zaman birlikte hareket etmektedir. Bu çok önemli. Paylaşabilmek çok kolay bir şey değil. Burada oda başkanları paylaşıyorlar. Kütahya artık Anadolu’nun parlayan bir yıldızı. İstanbul, Bursa Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyor. Bu şehirler arazi yetmiyor. Arazi yok. Bursa’daki tarım arazilerini ya sanayiye çevireceğiz, ya da yeni açılım alanlarına gideceğiz. Tarım arazilerini sanayiye açamayız. Çünkü gelecekte dünyaya bekleyen en önemli şey kıtlık. Allah bize çok bereketli topraklar vermiş. Bu açıdan Kütahya en avantajlı bölgelerden birisi. Kütahya seramikte, camda ve porselende dünya markası. Kütahya otomotiv yan sanayinde piyasaya girmeye başladı. Kütahya’da 8 firma otomotiv yan sanayi üretimi yapıyor. Kütahya geleceğin sanayisine yani otomotiv yan sanayine doğru giriş yapmış.Kütahya termal ve sağlık turizmi açısından potansiyeli yüksek" diye konuştu.