MANİSA'da yurt dışı oylarının illere dağıtılması sonucu, AK Parti, vekil sayısını 5'e yükseltti. Kentten 2 milletvekili çıkartan MHP tek milletvekiline düştü.
Seçim gecesi Manisa'da milletvekili dağılımı AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 olarak açıklandı. Ancak yurt dışı oylarının illere dağıtılması sonrasında AK Parti milletvekili sayısını 5'e çıkardı. Böylelikle 2002 ve 2007 seçimlerinde milletvekili seçilen avukat İsmail Bilen'in AK Parti'nin 5'inci milletvekili olduğu belirtilirken akşam milletvekili olduğu bildirilen MHP'den Osman Oktay da Meclis'e gidemedi.
YURT DIŞI OYLARI BELİRLEDİ
Beşinci milletvekilliğini getiren sürecin şöyle gerçekleştiği kaydedildi. Seçim gecesi beşinci milletvekili için 1000 oya ihtiyacı olan AK Parti'nin gözü yurt dışı oylarına çevrildi. Yurt dışından Manisa'ya gelen 24 bin 600 oyun 13 bin 872'si AK Parti'ye; 1756'sı ise MHP'ye yansıdı. Böylelikle AK Parti'nin milletvekili sayısı 1 artarken MHP'nin seçim gecesi 2 olan milletvekili sayısı 1'e düştü.
Kesin sonuçların öğlen Yüksek Seçim Kurulu'nca duyurulacağı belirtildi.
AK PARTİ'DE KUTLAMA
Sonuçların öğrenilmesinin ardından Genel Başkan Yardımcısı da olan Milletvekili Selçuk Özdağ'ın dışında AK Parti'den seçilen diğer vekiller Çamlıca Kafe'de buluştu. Partililer, resmi olmayan rakamlara göre milletvekili seçilen İsmail Bilen'i kutladı. Toplu fotoğraflar çekildi. Ellerle '5' işareti yapan partililer zafer sloganları attı.
BİLEN: SEÇMENİMİZ, İSTİKRAR İSTEDİ
AK Partili İsmail Bilen duygularını, "Seçmenimiz, istikrar istedi. AK Parti'ye oy veren beni beşinci sıraya çıkartan seçmenimize teşekkür ediyorum" dedi.
Evli ve üç çocuk babası olan 54 yaşındaki İsmail Bilen, Refah ve Fazilet Partilerinde ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 seçimlerinde Fazilet Partisinden milletvekili adayı oldu. AK Parti Salihli kurucu ilçe başkanlığı görevini yaptı. 2002 ve 2007 seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekilliği görevinde bulundu.

FOTOĞRAFLI