Elazığ Belediyesi Palu ilçesinde bulunan Şeyh Ali Septi Hazretleri Türbesi ve mezarlık yolunda çalışma başlattı.

Palu ilçesinde bulunan Şeh Ali Septi Hazretleri Türbesi ve mezarlık yolunun temeli gerçekleşen törenin ardından atıldı. Bin 300 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde ve birçok seyir teraslarının olacağı yol, erozyona uğramaması için ana tabana inilerek taş duvarlarla yapılarak hizmet vermesi planlanıyor.

Çok önemli bir çalışmanın temel atma töreninde olduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Şehrimizi bugüne getiren manevi büyüklerimiz var. Hamurumuzu yoğuran, onların yoğurmuş olduğu hamurda bugün yaşamamıza vesile olan alim zatlarımız ve büyüklerimiz var. Elbette onları anmak, yaşatmak hepimiz açısında çok önemli. Şeyh Ali Septi Hazretleri, Palu’da manevi ilmini tahsis ederken sadece bu bölgede değil, o dönemin şartları içerisinde Osmanlı coğrafyasında etkili olmuş bir isimdir. Bugün itibari ile Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçiler gelmektedir. Lojistik imkanlar yerinde olmayınca ziyaretçilerde haliyle azalıyor. Biz buralara turistin gelip o manevi iklimi teneffüs etmesi için Elazığ Belediyesi olarak çalışmalar yapıyoruz. Burada bin 300 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yol ve birçok seyir terası olacak.Aydınlatmasıyla, demir korkuluğuyla ve özellikle daha sonra erozyona uğramaması için yolun altındaki ana tabana inilerek yapılacak taş duvarlarla inşallah gelecek nesillere hizmet edecek bir yer olacak” dedi.

Hayırlı bir iş için birlikte olduklarını dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Palu’nun gerçekten ihtiyacı olan bir hizmetti. Sağ olsunlar bu yol ile birlikte inşallah manevi önderlerimize daha rahat kavuşma imkanına sahip olacağız. Palu’ya bir çok hizmetler yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek. Özellikle kültürel ve tarihsel miraslarımızın korunması anlamında Palu Kalemizde de çok ciddi çalışmalar var. Mülki idare ile birlikte Palu’nun alması gereken hizmetler noktasında ne yapılması gerekiyorsa tüm gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılacak olan yolun Palu’ya hayırlı olmasını dileyen AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar’da, “İmkansızlıklar nedeni ile yetersiz kalan ilçe ve belde belediyelerimize gerek merkezi hükümet olarak gerekse yerel merkezi olarak arkadaşlarımız el atmak zorundadır. Bu bizim hem insani hem de parti olarak misyonumuz diye düşünüyorum. Güzel bir hizmet oldu. Bu yol yıllardır yapılamayan bir yoldu” ifadelerini kullandı.

Diğer protokol üyelerinin konuşmasının ardından hep birlikte butona basılarak temel atma işlemi yaptı.

Törene, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Ömer Serdar, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.