Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın, “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında 40 mahalleye 40 parkın yapımı tamamlandı.

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşların ihtiyacını göz önünde bulundurarak yaklaşık 300 metrekare alana kurulan her bir parkın çocuk oyun alanlarını, kent mobilyalarını ve kamelyalarının kurulumunu da Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyor.

Başkan Duruay, proje kapsamında, parkı olmayan mahalle kalmasın fikriyle her mahallede yeşil alan ve park çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Duruay, 40 mahalleye 40 park yapımını tamamladıklarının altını çizerek, “Yaptığımız çalışmalarda her zaman çocuklarımızı da düşünüyoruz. Kadınların ve çocukların kolaylıkla ulaşabilecekleri mahalle parklarımız hayırlı uğurlu olsun” dedi. Her bir mahalleye bir park hedefi doğrultusunda çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Duruay, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın evlerine kapanmadan çocuk parklarında oynamalarını, hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Evde oturan çocukları bilgisayar ve akıllı telefonların başından kaldırarak, eskisi gibi sokaklarda oynamaları için mahallelere yaptığımız çocuk parklarımızı önemsiyoruz. Çocuklarımızı önemsiyoruz ve keyifli zaman geçirmeleri için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Çocuklarımız ve hemşehrilerimiz kendi mahallelerindeki parklarda huzuru bulacak.”

Başkan Duruay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yapılan parklarda çevre düzenlemesi yaptığını belirterek, “Belediye olarak yeşil alanı artırma konusunda titizlikle çalışıyoruz. Vatandaşların dışarı çıktıklarında rahat bir nefes almaları için yaptığımız parklarımızı bitkilerle süslüyoruz” diye konuştu.