Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, yaz ayları nedeniyle kurslara kursiyer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Güven, 2013 yılında yapılmış olan iş piyasası analiz raporlarına göre, 2014 yılında eğitim planlarını yaptıklarını belirterek, “ Yaz ayı olması nedeniyle özellikle kursiyerlerin kurslara talebi noktasında sıkıntımız var. Bunu yaz ayında planlamasını yaparak Eylül ayından itibaren yılsonuna kadar kurslarımızı hızlandırmayı amaçlıyoruz. 2013 yılının ilk 6 ayında Karabük TSO ile yaptığımız 50 kişilik girişimcilik kursunun ikinci etabını Ekim ayı olarak plandık. Ancak kursiyerle ilgili yoğun bir talep geldiğinden bu kursumuzu bir ay öne çekmeyle ilgili TSO ile yazışmalarımıza başladık. Eylül ayının ilk haftasında seçmelerini yaparak ikinci hafta kursları başlatacağız. Yılsonuna kadar bu arkadaşlarımız kursları tamamlayarak hibe kredilerinden yararlandıracağız”dedi.
Hali hazırda devam eden kurslarının olduğunu kaydeden Güven, “2014 yılında ilçelerimize biraz daha önem vermek istedik. Yenice ve Eflani’de devam eden kurslarımız var. Eskipazar’da Kaymakamlıkla birlikte yapacağımız iş makinesi operatörlüğü kursu ile ön hazrlıklarımızı yapıyoruz. Karabük’te hizmet sektörü ile toptan ve gıda sektöründe eleman yetiştirmeye yönelik Halk Eğitim Merkezimiz ile bir çalışmamız olacak. Diğer yandan son 2 yıldır Karabük’ün gündeminde olan çağrı merkezi operatörlüğünde şuan 180 kişi çalışıyoruz. Burası sesiz sessiz istihdam arttırıyor. Bu noktada 20 kişilik istihadam garantili kursumuz devam ediyor. Tekstil noktasında düz dikiş makinesi operatörlüğü talebi var. Bunla ilgili Bostanbükü’nde bulunan işyerinde istihdam garantili kursumuz sürüyor. Özellikle sanayi ve teksitil sektöründe ara eleman ihtiyacını Meslek Eğetim Merkezimiz ile yapacağımız projelerle kapatmanın hedefindeyiz. Bu anlamda çabalarımız yaz dönemi de olsa sürdürüyoruz”dedi.