Kurulduğu ilk günden beri Türkiye’de sporun en büyük destekçilerinden biri olan Turkcell, bugün her branşta Türk sporunun yanında olmaya devam ediyor. A Milli Futbol Takımı iletişim sponsorluğu ile başlayan bu yolculukta 25 branşta 34 binden fazla sporcusuna destek veren Turkcell, bu yıl da yeni hikayeler yazmak için yıldızlarla birlikte yeniden sahaya çıkıyor.

A-Milli Futbol Takımı iletişim sponsorluğuyla başlayan bu destek, bugün futboldan basketbola, atletizmden yüzmeye, golf, yelken ve engel tanımayanlara bütün spor branşlarında yaratılan efsanelerle daha da büyüyor.

Sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olmaya devam

Turkcell, Türk sporunun her zaman yanında olduğunu göstermek adına, sponsor olduğu tüm spor branşlarının aynı sahada buluştuğu reklam filmini, bugün tüm Türkiye ile paylaştı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, “A Milli Futbol Takımı’nın iletişim sponsorluğu ile başlayan spora desteğimizi her gün büyüterek bugüne kadar getirdik. Kurulduğumuz günden bu yana 25 spor branşında, toplamda 500 milyon TL’nin üzerinde maddi destekle, 34 binden fazla sporcunun yanında olduk. Çok iyi biliyoruz ki; sadece mücadele ve her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak bizi ileriye götürür. İşte tam da bu yüzden Turkcell olarak sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olmaya hep devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; bu dev desteğin, bu büyük mücadelenin sonunda tek kazanan Türk sporu olacak. Bu bağlamda önemli başarılara imza atarak genç nesillere cesaret ve ilham veren takımlara, turnuva, etkinlik ve sporculara destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bu amaçla ‘TÜRKSPORU’ projemizle Türk sporcularına olan sevgi ve ilgiyi artırmayı hedefledik ve birçok farklı dalda sporcuyu bir araya getirip aynı projede buluşturduk” diyerek desteklerinin her geçen gün daha da artacağını ifade etti.

Turkcell’in kurulduğundan bu yana kesintisiz sürdürdüğü TÜRKSPORU’nun unutulmaz başarıları şöyle:

-2002’de sponsor olduğumuz A Milli Futbol Takımımızın Dünya Üçüncülüğü ile gururlandık.

-2010’da Dünyada basketbolun iki numarası olduk.

-Süper Lig’in ilk İsim Sponsoru olduğumuz dönemin sonunda adımızı verdiğimiz ligden tarihimizin 4 büyükler dışındaki ilk ve tek şampiyonu çıktı. Bursaspor kupayı kaldırırken şampiyonun formasında da ismimiz ile yer alıyorduk.

-2012’den beri desteklediğimiz Atletizm’de tüm tarihimizin en başarılı Dünya Şampiyonası’nı geçirdik. Kısa mesafe koşu branşından bir Dünya Şampiyonu çıkararak dünyanın manşetlerine yerleştik.

-Olimpiyat takımımızın yüzde 100 büyümesini gururla izledik. Bu dönemde yine TÜRKSPORU’nun yanındaydık. 2012 Londra Olimpiyatları’na tarihimizin rekor sporcu katılımı ile gittik. 2016 Rio Olimpiyat Takımı oluşumunun ilk ve tek sponsoru olduk.

-2013’te Görme Engelli Federasyonu sponsorluğumuz ile “Turkcell Sesi Görenler” ligini yarattık. 2 sene sonra, 2015’te, engel tanımayan Görme Engelli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.

-Avrupa Gençlik Kış Oyunları’nın ilk kez Türkiye’ye gelmesine destek olduk. Avrupa’dan yüzlerce genç sporcuyu Erzurum’da ağırladık.

Turkcell’in destek verdiği spor branşları;

Futbol Milli Takımlar Ana Sponsoru

Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru

Engelli Futbolu Ana Sponsoru

Türkiye Yüzme Federasyonu Ana Sponsoru

Türkiye Atletizm Federasyonu Ana Sponsoru

Türkiye Yelken Federasyonu Ana Sponsoru

Bedensel Engelli Yelken Federasyonu Ana Sponsoru

Yelken Özel Turnuva Sponsoru

Golf Özel Turnuva Sponsoru