Şanlıurfa’da 45 dereceyi aşan sıcak hava hayatı olumsuz etkilerkenvatandaşlar serinlemek için her yolu deniyor.

Şanlıurfa’da 45 dereceyi geçen sıcaklar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Serinlemek için farklı çözümler arayan vatandaşlar, suyun bol olduğu mekanlara akın ederken çocuklar da süs havuzlarında yüzerek serinliyor. Bazı iş yerleri ise pervaneler yetmeyince müşterileri için buharlı serinleme yöntemlerini devreye sokuyor.

Çocuklar süs havuzlarına ve kanallara akın ediyor

Sıcaklığın gün içerisinde zaman zaman 48 dereceye kadar yükseldiği Şanlıurfa’da çocuklar tehlikeye aldırış etmeden süs havuzlarında ve sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. Kanallara ve süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışan onlarca çocuk, adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor. Hasanpaşa Camii’nin bahçesinden geçen su kanalına giren çocuklar, camiye giden küçük köprünün altından yüzerek geçiyor. Tehlikenin farkında olmayan çocuklar, bu şekilde oyun oynayıp serinlemeye çalışıyor.

Vatandaşlar suyun bol olduğu alanlara gidiyor

Çocuklar kanallarda ve süs havuzlarında serinlerken büyükler ise suyun bol olduğu yerleri tercih ediyor. Bazı vatandaşlar buharlı sistemle serinletilen açık alandaki gölgelik mekanları tercin ederken bazıları ise Balıklıgöl Platosu’na giderek çimenlerin üzerinde zaman geçiriyor. Sıcaktan bunalanlar gölgelik alanda çimenlerin ya da bankların üzerinde uzanıp dinleniyor. Aileler de akşam saatlerinde çocuklarını alarak Balıklıgöl’e gidiyor ve burada zaman geçiriyor.

Müşterileri için buharlı serinletme sistemi kullanan işletme sahibi Cemal Sağar, “Şanlıurfa yaz aylarında 55 derece sıcaklığı görüyor. Biz de buraya gelen misafirlere serinletme sistemi, buhar sistemi yaptık. Onun dışında açık alanda büyük vantilatörler kullanıyoruz” dedi.

İstanbul’dan Şanlıurfa’ya gezmeye gelen Sadrettin Can ise “Gerçekten Şanlıurfa gezilecek bir şehir, seviyoruz. Kültürüyle, doğasıyla, her şeyiyle birebir. Oldukça sıcak bir şehrimiz. Arkadaşlarla beraber çay bahçesinde oturup buharlı serinleme sisteminde serinlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.