Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi 7 sporcu ve Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (GÜDAK) üyesi 1 sporcudan oluşan 8 kişilik sporcu kafilesi araçlarla ilk olarak Torul İlçesi'ne bağlı Gümüştuğ Köyü'nün Yılanlı Yaylası'na ulaştı. 

DENİZDEN 3 BİN KİLOMETRE YÜKSEKTE
Üç Göller ve Yıldız Gölleri manzarasıyla tırmanışlarının sonraki bölümlerini devam ettiren sporcular 3,5 saat süren tırmanışın ardından 4,5 kilometrelik zorlu parkuru oruçlu şekilde tamamlayarak denizden yüksekliği 3 bin 331 metredeki Gümüşhane’nin en yüksek noktası olan Abdalmusa zirvesine ulaştı. 

KULÜP BAŞKANI EZANI OKUDU...
Burada zirve defterine hatıra yazarak tek tek imzalayan sporcular daha sonra bu yıl 6'ncısını düzenledikleri zirve iftarının hazırlıklarına başladı. Sırt çantalarıyla 4,5 kilometre boyunca taşıdıkları yiyeceklerden taş üzerinde sofra yapan sporcular teknik malzemeler yardımıyla su kaynatarak kendilerine çorba ve çay yaptı.

Ara vermeden 6 yıldır üst üste düzenledikleri programda pastırmalı yumurtayı ana yemekleri yapan sporcular, güneşin etkisini kaybetmesi sonucu zirvede sıfır dereceye yaklaşan soğuk havada kulüp başkanı Mustafa Akbulut’un okuduğu ezanın ardından hızla iftarını yaparak iniş yoluna döndü.