Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Kültür Irkı Buzağı Yarışması” renkli görüntüler oluşturdu.

26. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen buzağı yarışmasında sahipleri tarafından süslenen birbirinden güzel buzağılar yarıştı. Ahlat Ziraat Odası Başkanlığı (AHZO) tarafından düzenlenen Kültür Irkı Buzağı Yarışması’na simental ile hoştayn cinsi olmak üzere 21 dişi 16 erkek buzağı katıldı. Yarışmada dereceye girmek için buzağılarını süsleyen vatandaşlar birincilik için kıyasıya yarışırken, dereceye giren buzağı sahipleri altınla ödüllendirildi. Oldukça renkli geçen yarışmada derece girenlere ödülleri ise sponsorlar tarafından verildi. Burada kısa bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bende ilk defa bir güzellik yarışmasına katılıyorum şansımıza da buzağı güzellik yarışması geldi. Kültür buluşması şenliklerimiz devam ediyor. Bugünkü programımız Çarho’da yapılacak olan yarışmalarla devam edecek. Herkesi bekliyoruz. Dereceye giren buzağı sahiplerini tebrik ediyorum” dedi.

AHZO Başkanı Necat demirden ise, “Bu yıl 26’ncısısı düzenlenen Ahlat Avrasya Kültür Buluşması etkinlikleri çerçevesinde Kültür Irkı Buzağı yarışması düzenledik. Her yıl bu yarışmayı düzenliyoruz. Hepsi bir birinden güzel olan buzağıları jüri üyeleri derecelendirmekte zorlandılar. Yarışmamıza ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. Çiftçilerimizi ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Simental cinsi buzağısıyla dereceye giren Rıdvan Seydanoğlu, oldukça güzel geçen yarışma sonunda derece aldıkları için memnun olduğunu söyledi. Dereceye giren buzağı sahiplerinden 55 yaşında ki Ayvaz Ergezen, “40 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. Buzağımı 3 ay emzirdik. Daha sonra buzağı yemi, arpa ve kepek vererek besledik. İşimiz budur zaten. Her sene bu yarışmalarda derce alıyorum” dedi.

Kültür buluşması etkinlikleri öğlenden sonra Çarho’da düzenlenecek olan yöresel yemek yarışları, karakucak güreşleri, at yarışları ve cirit gösterileriyle devam edecek.