Sarıkamış’ta Orman Haftası nedeniyle Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nce ilçe merkezi ve köy İlkokullarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Sarıkamış 29 Eylül ve Şehit Fikret Gündüz İlkokullarında düzenlenen etkinlikte, Orman işletmesi merkez bölge şefi Halil İbrahim Çıngıl, tarafından öğrencilere slayt gösterisi eşliğinde ormanlar hakkında bilgi verildi.
Sarıkamış Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tekin Işık, ormancılığın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Işık, “Etkinliklerimizde çocuklarımıza slayt gösterimi ile ağaç sevgisi, orman sevgisini aşılamak istiyoruz. “Ormanlarımızı bekçi değil sevgi korur ”mantığıyla bütün okullarımızdaki öğrencilere ulaşarak bu bilgileri iletmek istiyoruz. Erezyon, ormanın faydaları, yaban hayatı, orman yangınlarında hangi telefon numaralarıyla irtibat kuracakları konularında bilgi verdik” dedi.
Öte yandan öğrenciler ise orman hakkında bilmedikleri konularda birçok bilgi edindiklerini ifade ederek, ormanların daha çok sevgiye ihtiyacı olduğu belirttiler.
Orman Haftası etkinlikleri, orman personeli tarafından öğrencilere tişört, şapka ve dergi dağıtımı ile sona erdi.