İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen “Gençler Değerleriyle Buluşuyor” projesinin 3’üncü etabında öğrenciler, ölümünün 50 yıl dönümünde Türk siyasi tarihinde büyük bir yeri olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in hayatını öğrendi. Öğrenciler Samsunspor'u da ziyaret etti.  

ALİ FUAT BAŞGİL'İN İZİNDE
Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen anma programına değişik okullardan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu katıldı. Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in hayatının anlatıldığı programda gençlere rol model olabilecek birçok özelliği konuşuldu. Ali Fuat Başgil’in hayat hikâyesi ve tarihe geçen sözleri OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Kuşçuoğlu tarafından anlatıldı. Ardından Başgil’in adının verildiği Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi Kampüsü öğrenciler tarafından gezildi.

Projenin spor ayağında öğrenciler, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte Samsun’un en önemli değerlerinden ve markalarından olan Samsunspor'u ziyaret etti. Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular ile bir araya gelinen buluşmada öğrencilerin samimi soruları teknik heyet ve yöneticileri gülümsetti. Öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek teşekkür eden Samsunspor Başkanı Erkut Tutu hafta sonu Manisaspor ile yapılacak maça öğrencileri davet etti.

'SAMSUNSPOR BULUŞMA NOKTAMIZ...'
Öğrencilerin Samsunspor yönetimine sorduğu soruların ardından söz alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım Kent Konseyi ile gerçekleştirdiğimiz projede gençlerimize doğru örnek olabilecek, başarıları ile Samsun’dan dünyaya açılan isimleri tanıtıyoruz. Bu anlamda Samsunspor oldukça önemli bir faktör. Samsunspor köklü tarihi ile hepimizin buluşma noktası. Başarısı ile bütün bir şehri sevindirebilen önemli bir bağ olan Samsunsporumuzla genç öğrencilerimizi buluşturmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.