Sivas Valisi Alim Barut, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Barut mesajında, “İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en büyük özelliği, akıl ve ferasetiyle öğrenme ve öğretme hususiyetine sahip olmasıdır. Anne karnında başlayan ve bir ömür süren öğrenme, öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtma ve sonucu değerlendirip belli kararlara varma en önemli özelliğimizdir. İnsanı insan yapan bu en önemli unsur yani bilgiyi alma, yorumlama ve harekete dönüştürme faaliyeti içinde iki kavramı barındırmaktadır; öğrenen ve öğreten. Bu gün her birey bir öğrenendir. Zira yaşı, cinsiyeti, sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun, insan doğduğu andan ölene kadar bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sürekli bir öğrenme eylemi içerisindedir. Bazen bizler farkına varmadan yaşadıklarımız, edindiğimiz tecrübeler bizi yönlendirirken, bazen de okul çağına kadar ebeveynlerimiz, sonrasında da siz kıymetli öğretmenlerimiz bizleri şekillendirirsiniz” dedi.
“İnsana hakkaniyeti, adaleti, doğruyu ve güzeli aktarmak, bilim ve teknikten haberdar etmek, onu ve onunla birlikte tüp toplumun geleceğini hazırlamak son derece onurlu ve kutsal bir görevdir” diye Barut şunları kaydetti:
“Tarih bize hep, eğitime ve eğitimciye önem veren milletlerin güçlendiğini, eğitim yapısı bozulan devletlerin ise tarih sayfasından silindiğini açıkça göstermiştir. Bugün İlimizde bulunan Selçuklu ve Osmanlı döneminin mimari eserlerine baktığımızda medreselerin çokluğu da bizler için aslında somut göstergelerdir. Bağımsızlığa giden yolda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele döneminde aldığı kararlarla, yaptıklarıyla Türk Milletinin de aslında ilk öğretmeni olmuştur. Cumhuriyet’imizin ilanından sonra da en önemli yatırımı eğitim alanına yapan Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür’ ifadesiyle de bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir. Hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmanız, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerinize aktarmanız, geleceğin teminatı olan gençlerimizin zamanı yakalaması açısından son derece önemlidir. Bizler de Sivas’ımızın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem vermekteyiz. İlimizde eğitim öğretim çağındaki tüm bireylere kaliteli ve eşit bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen Valiliğimiz, bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anıyor. Ülkemizi dünya devletleri arasında üst sıralara çıkarmak için üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, en içten selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”