Manisa’nın merkez ilçelerinden biri olan Şehzadeler’de atıl bir sokak konumundayken belediye tarafından 650 şemsiye kullanılarak oluşturulan Şemsiyeli Sokak Manisalıların en uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 650 adet şemsiye kullanılarak yapılan 103 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzunu olan Şemsiye Sokak Manisalı vatandaşların en uğrak mekanı haline geldi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 1. Anafartalar Mahallesi 1603 Sokak’ta yapılan, 650 şemsiyeli ve 103 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzunu olan Şemsiyeli Sokak yaz aylarında Manisa halkının en uğrak mekanlarından biri haline geldi. Daha önce vatandaşların hiç kullanmadığı 1603 Sokak’ın rengarenk şemsiyeler ile daha güzel bir hale geldiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Türkiye’nin en uzunu olma özelliğini taşıyan Şemsiyeli Sokak, Manisa halkının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz bir çalışma ile fiziki özelliği nedeni ile şemsiyeli sokak kurmaya en müsait yer olan 1. Anafartalar Mahallesi 1603 Sokak’ta başlattığımız çalışma ile 650 adet şemsiye kullanarak Türkiye’nin en uzun Şemsiyeli Sokağını yaptık. Şemsiyeli Sokağımız açıldığından bu yana Manisa halkının ve şehir dışından gelen vatandaşların büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Daha önce vatandaşlarımız tarafından pek kullanılmayan 1603 sokak bugün Manisa’nın en çok kullanılan sokağı olma durumuna gelmiş durumda. Yaz ayları nedeni ile yine binlerce Manisalının uğrak mekanı olan Şemsiyeli Sokağımız adeta bir açık hava stüdyosu özelliği de taşıyor. Birçok vatandaşımız bu sokakta fotoğraflar çekerek sosyal medya üzerinde paylaşım yapıyor. Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilginin olması bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.