SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun artık sağlık alanında yatırımlarıyla hizmette kalitesini arttıracak." dedi.

Vali Kaymak, Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri konusunda brifing aldı.

Yapılan sunum sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Samsunlu olmasının kent için büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

Sağlık alanında Samsun'un yeni dönemde önemli yatırımlar alacağını aktaran Vali Kaymak, "Samsun artık sağlık alanında yatırımlarıyla hizmette kalitesini arttıracak. Doğru işler yapmak lazım kaynakları doğru kullanmak lazım. Şuanki çalışmalar beni mutlu etti. Ama şüphesiz biz daha iyisine talibiz." dedi.

Kaymak, kentte yapılacak Şehir Hastanesi'ni önemsediklerini biran önce inşaatına başlanarak hizmete açılması için gayret gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şehir hastanesi bizim için önemli bir hedef. Dış kaynaklı olmadan Türkiye ve Samsun gerçeklerine uygun bir planlama yapılmış. İnşallah bu plan doğrultusunda hastanemizi Sayın bakanımızın da destekleriyle başlayıp bitireceğimizi düşünüyorum. Samsun'un sağlık alanında önünde büyük ufukları var. İyi bir seviyedeyiz. Samsun'u sağlık kenti yapma konusunda hedeflerimiz var.

Deprem dayanıklılığı açısından mevcut binaların yüzde 80-90'ı 1999 depreminden sonra yapılan binalar. O yönüyle de Allah'a şükür vatandaşlarımız rahat olabilirler. Yenilenmesi gereken bir iki hastanemizi de en kısa sürede yenileyeceğiz."

Toplantıya, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Süleyman Sırrı Kılıç, Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve ilgililer katıldı.