Türkiye 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerine doğru gidiyor. Google en çok arama yapılan konulardan biri de İYİ Parti 24 Haziran Sivas milletvekili adayları belli oldu mu? sorusu …. İYİ Parti 27. dönem milletvekilleri listesi tüm iller samsungazetesi.com'da

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için partiler aday belirleme sürecini tamamlıyorlar. CHP,DP ve Saadet Partisi’yle Millet ittifakını gerçekleştiren İYİ Parti’de 27 dönem milletvekili aday isimleri merak edilen konuların başında geliyor. İYİ 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerde partisini Meclis’te temsil edecek milletvekili adaylarını tespit etmek için çalışmalarına noktaladı. İYİ Parti’ye 2 bin 800 başvuru Milletvekili adaylık başvurusu geldi. İYİ Parti, AK Parti'den sonra aday adaylık başvurularında en fazla başvuru yapılan ikinci parti olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

AKŞENER: CHP’DEN 15 MİLLETVEKİLİNİ BEN İSTEDİM

İYİ Parti Genel Başkanı CHP'den İYi Parti'ye geçen ve çok tartışılan15 milletvekili hakkında açıklamada bulundu.

Türkiye’deki yargı sistemindeki sıkıntılara vurgu yapan Akşener, “Ben sayın Kılıçdaroğlu’ndan 15 milletvekilini istedim. O arkadaşları talep etme nedenim; biz tüm şartları yerine getirmiştik. Yargıtay yazı yazdı, seçime girebilir diye. YSK toplandı 5’e 5 karar veremedi. Yargıya güvenimiz olmadığı için işi şansa bırakmamak için Sayın Kılıçdaroğlu’ndan milletvekillerini talep ettim. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. YSK süreçten sonra bizim seçimlere girebileceğimizi açıkladı. Bu ülkenin cumhurbaşkanlığı görevini yürüten zat ise çıkıp YSK’ya ‘neden Cumartesi günü karar vermediniz’ dedi.” ifadelerini kullandı.

 1 ÜNAL POLAT ÖĞRETMEN

2 ÜNAL YILMAZ AVUKAT 

3 ÇAĞLAYAN DİKMEN KAMU ÇALIŞANI

4 BETÜL KILIÇKAYA ECZACI 

5 HÜSEYİN GÜLHAN İŞ ADAMI