Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı, İzmir’in Selçuk ilçesinde törenlerle kutlandı.
Eşsiz zaferin 100. yılının kutlandığı törenlerin ilk durağı, Atatürk Anıtı’nın yer aldığı Hükümet Konağı alanı oldu. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Tabur, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri hazır bulundu. Şehit aileleri adına çelenk sunumunu yapan bir şehit annesi, zabıtaların yardımıyla çelenk koydu. Şehitler anısına saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Selçuk Şehitliği’nde devam etti. Şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılmasının ardından, şehitler için dualar okundu.
TÖRENDE DUYGU DOLU ANLAR
Çanakkale Zaferi nedeniyle Efes Tiyatro Salonu’nda da bir program yapıldı. Efes Tiyatro Salonu’ndaki törenin açılış konuşmasını Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptı. Boyacı, “Çanakkale Savaşı’nın üzerinden 100 yıl geçti. Çanakkale Geçilmez destanını yazan Büyük Atatürk ve silah arkadaşları dünyanın en büyük silah gücü ile karşı karşıya kaldıkları zaman, dünyanın kazanamaz dediği bir yerde o günün şartlarında dünyanın en büyük deniz zaferini kazandılar. Bugün büyük zaferin 100. yılını idrak ederken bir kez daha anıyoruz. Çanakkale destanının yazıldığı bugün ülkemize, ulusumuza, uluslararası alemde bütün insanlık alemine ders olsun, ibret olsun” diye konuştu.
Programda, tören sırasında sahne alan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz’in Çanakkale Deniz Zaferi’yle ilgili gerçekleştirdiği sunum katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Gösteriyi gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar, öğretmen Baykal Deniz’i ayakta alkışladı. Öte yandan, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu oratoryo da katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.
Efes Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programda, zaferin yüzüncü yılı nedeniyle yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.