Aydın’da köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerinde uygulanan su fiyatları nedeniyle günlerdir devam eden tartışmaların ardından Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin konuyu gündeme getirmesi ve Aydın’da su fiyatlarında revize edilecek olması her gün şikayet dinlemek zorunda kalan belediye başkanlarını da sevindirdi. Sorunun AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in konuyu gündeme taşıması sonucu çözümü için görüşme başlatıldığını belirterek “Sayın Vekilimiz Mehmet Erdem’e hem bir belediye başkanı hem de büyükşehir belediye meclis üyesi olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Gerek vatandaştan gelen şikayetler gerekse basında çıkan haberler üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile toplanıp konuyu ele aldıklarını belirten CHP’li Bozdoğan Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tümer Apaydın, “Vatandaşın talebi vardı biz de ASKİ’nin Aydın’da uyguladığı su fiyatlarını masaya yatırdık. ASKİ henüz yeni kuruldu. Yaptığımız toplantıda ASKİ’nin uyguladığı su ve atık su rakamlarını enine boyuna inceledik. Ve fiyatlarının yeniden düzenlenmesi gerektiği yönünde karar aldık. Vatandaştan gelen şikâyetlerin giderilmesi ve su abonelerinin mağduriyetinin önlenmesi için ASKİ’nin Aydın ili genelinde uyguladığı fiyat tarifesinde indirime gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da Büyükşehir Belediye Meclisi alacak. Nisan Ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getirip vatandaşın mağduriyetini giderecek yeni bir kararla su fiyatlarında yeniden düzenleme yaparak indirime gitmeyi hedefliyoruz” dedi.
Tümer Apaydın’ın açıklamasının gerek vatandaş gerekse belediye başkanlarını rahatlatacağını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat kadri Kılınç, “Vatandaş ASKİ’yi bilmiyor tanımıyor. Faturayı eline alan herkes bir şok ve şaşkınlıkla direk ilçe belediyelerine koşuyor. Sayın vekilimiz Mehmet Erdem’in açıklamaları ile konu basında yer alıp gündeme geldi. Ve su fiyatlarının düşeceği açıklandı. Sayın Erdem’e su fiyatlarının düşürülmesine vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz” dedi.